Egyéb kategória

Világítással az oktatás eredményességéért

A világítás, mint tanulást segítő eszköz

Kreativitás, produktivitás, koncentráció, teljesítőképesség.
Ezek a kifejezések rendszerint felmerülnek az oktatással kapcsolatban, legyen szó fejlesztésről, tehetség gondozásról, tanulmányi eredményekről. Arra azonban nem feltétlenül gondolunk, hogy ezek a szavak a világítással kapcsolatban is megjelennek, ha iskolákról, oktatási intézményekről esik szó. Amikor tanulást segítő körülmények létrehozásáról beszélünk, elengedhetetlen a megfelelő megvilágítás megteremtése, hiszen a diákok és a tanárok jóllétének elősegítésében jelentős szerepe van a jó minőségű fénynek. 

Manapság nagyon sok oktatási intézményben találunk elavult, fénycsöves megoldásokat, melyek rossz hatással vannak az eredményességre, mindemellett pedig kedvezőtlen fenntartási és energia költségeket eredményeznek.

Amennyiben hatékony, megbízható és hosszú élettartamú megoldást keresünk, LED-ekkel szerelt lámpatestekre van szükség, melyek megfelelnek az iskolai világítási elvárásoknak: nem kápráztatnak, így a szemen keresztül az idegrendszerre is jótékony hatással vannak, amellett, hogy a fenntartóknak is kedveznek, hiszen csökken a karbantartásra szánt idő és az áram számla is. 

Oktatási prospektus letöltése:
Az oktatási szegmens világítási kihívásai és jellemzői 

Jelenleg az iskolaépületek megvilágításában a legnagyobb problémát a már korábban említett elavult megoldások jelentik, melyeket csak a fénycsöves struktúra kiváltásával lehet orvosolni. Nagyon sokszor újra vezetékezésre van szükség, illetve a régi épületek adottságai kedvezőtlenek: nagy belmagasság mellett sokszor nem rendelkeznek álmennyezettel.  

A jó világítás megteremtésében a legfontosabb, hogy energiatakarékos és funkcionális legyen, amellett, hogy megfelel a szabványi előírásoknak, nem kápráztat, optimális a színvisszaadása és a színhőmérséklete is, valamint igény szerint szabályozható. 
Mi, a Simotrade-nél, mindezek figyelembevételével állítottuk össze az oktatási szegmens megvilágítására javasolt megoldásainkat, melyeket az épületek alábbi helyiségei szerinti bontásban tartalmazza prospektusunk: 

 

  • osztálytermek 
  • tanári szobák
  • könyvtár
  • aula
  • folyosók
  • konyha
  • ebédlő
  • kiszolgáló helyiségek
  • tornaterem
  • kültéri sportpálya
Káprázásmentes, nagy hatékonyságú, dimmelhető és vezérelhető termékcsaládjaink, különböző szerelési lehetőségekkel (mennyezeti, süllyesztett vagy függesztett), akár állítható színhőmérséklettel, jó színvisszaadással, szükség szerinti IP védettséggel és ütésállósággal, tökéletesen megfelelnek az oktatási épületek speciális világítási elvárásainak.  

Keressen minket már a tervezés fázisában, és segítünk összeállítani az optimális világítási struktúrát versenyképes, LED-es technológiával készült termékeinkkel, valamint személyre szabott, modern világítástechnikai megoldásokkal. ISO 9001:2015 minősítéssel rendelkező világítótesteinket egyedülálló fénytechnikai laborunkban teszteljük, valamint dedikált komponensekkel – Tridonic, Osram, Vossloh, TCI elektronikák, LEDIL optikák, NFC és DALI vezérlés – szereljük. 

Keressen minket az alábbi elérhetőségeken:
Oktatási prospektus letöltése:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük