Termékek

Ez nem szemfényvesztés: DAISY, a káprázásmentes és hatékony irodai lámpatest

Irodai világítás

Az irodaépületekbe szánt lámpatestek tervezésénél elsősorban a felhasználók kényelmét és egészségét tartottuk szem előtt. Ennek megfelelően arra törekedtünk, hogy termékeink káprázásmentes, kellemes fényt biztosítsanak és a szemet, valamint rajta keresztül az idegrendszert ne terheljék. Az épületek fenntartóinak szempontjai is fontosak voltak számunkra, így energiatakarékos, könnyen karbantartható családokat készítettünk. Esztétikus, letisztult vonalvezetésű világítótesteink tökélesen illeszkednek az irodai, banki és egyéb kereskedelmi épületek belső világához, többlet értéket adva az általuk megvilágított tereknek.

A Simotrade-nél mi felmérjük egyedi igényeit és akár

  • módosított színhőmérséklettel,
  • színvisszaadással,
  • kívánt színekre festett házzal,
  • helyszínen végzett programozással,
  • vészvilágító változatokkal,
  • DALI és NFC rendszerek és szenzorok alkalmazásával szabjuk személyre ajánlatainkat.

 

DAISY PANEL

DAISY termékcsaládunk fejlesztésénél az irodai épületek megvilágítási elvárásait vettük figyelembe: káprázásmentes és energiatakarékos termékcsaládot hoztunk létre. A világítás az irodabelsők fontos esztétikai faktora is, így a lámpatest család megjelenésének köszönhetően harmonikusan be tud illeszkedni az enteriőrbe, és hosszú élettartama miatt a létesítmény fenntartóknak is kedvez. A süllyesztett termékcsalád most mennyezeti kerettel is elérhető, Daisy M néven (lásd: Daisy mennyezeti keretek).

 • kényelmes a szemnek: káprázás mentes, UGR<19-es lámpatest
 • hatékony: 133 lm/W (5% fényveszteséggel)
 • személyre szabható: NFC rendszerének köszönhetően a felhasználók igényeihez igazítható a fényárama*

A termékcsalád további előnyei: semleges fehér színhőmérséklet (4000K – opcionálisan 3000K rendelhető), könnyű karbantartás a gyorsan cserélhető alkatrészeknek köszönhetően, különböző méretű változataival bármilyen világítási struktúra megvalósítható, 100.000 órás elektronika, 5 év garancia. A termék CRI>90-es, dimmelhető és NFC változatban is rendelhető*.

DAISY M mennyezeti keretek:

600×600 mm
1200×300 mm

Megnézem a termékeket:

https://simotrade.hu/termek/daisy-led-daisy-39-5210-60-0000005350/

https://simotrade.hu/termek/daisy-led-daisy-3710-60-0000005436/

https://simotrade.hu/termek/daisy-daisy-28-3710-60-0000005541/

https://simotrade.hu/termek/daisy-daisy-39-5210-60-0000005542/

 

DAISY MINI

A mindössze 315×95 mm-es Daisy Mini álmennyezetbe rögzíthető irodai lámpatest. A LED-re szerelt, víztiszta PMMA lencsének, és a fényterelőnek köszönhetően, káprázásmentes megvilágítást biztosít. A fehér színre porfestett acéllemez ház szépen illeszkedik az álmennyezethez, amibe a két végén található rugók segítségével rögzíthető. Az UGR<19-es Daisy Mini 3000K és 4000K színhőmérséklettel rendelhető, CRI>80 vagy CRI>90-es színvisszaadással és dimmelhető változatban. Igény esetén választható színben is el tudjuk készíteni, fehér vagy fekete optikával szerelve.

Megnézem a terméket:

https://simotrade.hu/termek/daisy-mini-10-10w-1120lm-60-0000005611/

 

DAISY LINEAR

Az 1120×50 mm-es függeszthető, direkt-indirekt fényeloszlású Daisy Linear, tökéletes választás irodai környezetbe. Az elegáns lámpatest selyemszínű fekete, szürke vagy fehér színben elérhető, káprázásmentes, UGR<19-es megvilágítással. A Daisy Linear kétkörös kapcsolással, két különböző világítási feladatot képes ellátni. Első körben általános, 300 Lux-os, direkt/indirekt megvilágítást nyújt, a lámpa közepén található opál diffúzoros fényforrásokkal és az indirekt fénnyel. A második körben pedig, a Daisy modulok felkapcsolásával, 500 Lux-os, szabványos irodai megvilágítást biztosít, a bura alatt található fényforrásoknak köszönhetően. A termék 1400×50 mm-es méretben is elérhető, és szintén választható fekete vagy fehér optikával. Igény esetén sorolhatóan, akár a fenti méret többszörösére is bővíthető.

Megnézem a termékeket:

https://simotrade.hu/termek/daisy-linear-45w-d-i-3360lm-1160lm-60-000500003/

https://simotrade.hu/termek/daisy-linear-34w-60-0000005601/

 

DAISY SQUARE

Daisy Square lámpatestünket irodák, bankok, szállodák és középületek általános megvilágítására, illetve folyosókra és célzott, helyi megvilágításra ajánljuk. Komfortos, káprázásmentes fényével és hatékonyságával tökéletesen megfelel az irodai világítási elvárásoknak. A Daisy Square álmennyezetbe rögzíthető világítótest dimmelhető és vészvilágító változatban is rendelhető. Igény szerint fekete vagy fehér optikával, és egyéb színben is szállítjuk.

Megnézem a terméket:

https://simotrade.hu/termek/daisy-square-13-13w-1300lm-60-0000005618/

 

TRIDONIC: NFC (Near Field Communication) rendszer, avagy a szoftver és hardver érintésmentes kapcsolataDAISY termékcsaládunkba úgynevezett NFC rendszert építettünk be, melyhez a Tridonic szakértelmét vettük igénybe. Az irodai családba a Tridonic NFC rendszerének LED meghajtója került, mely a 4service NFC applikációjának segítségével a Tridonic LED meghajtók gyors és könnyű konfigurációját és elemzését teszi lehetővé. Az applikáció használata jelentősen megkönnyíti a villanyszerelők, karbantartók és az irodai alkalmazottak munkáját is, hiszen a lámpatestek közötti kommunikációt segíti elő.

Az NFC általában érintésmentes fizetési lehetőségként ismert, de sok más területen is alkalmazható. Az NFC rendszer LED meghajtókba történő integrációjának köszönhetően az érintés nélküli adatátvitel egyre inkább utat tör a lámpatest gyártás világába. Az NFC antennák adatokat továbbítanak a közelben elhelyezett vevőknek, melyek esetünkben a konfigurációs adatokkal felprogramozott meghajtók. Így akár a kimeneti áramerősség, a folyosó-funkciós lámpatestek automata lekapcsolása vagy a dimmelés mértéke is programozható a meghajtón. A forradalmian új rendszer nem igényel vezetékezést, nincs szükség tápegységre – és ezáltal érintésvédelemre sem -, valamint az NFC segítségével akár 20 meghajtó is felprogramozható, jelentős időmegtakarítást eredményezve. A Tridonic egy kritikus problémára kínál megoldást, hiszen eddig minden egyes meghajtót egyenként kellett kezelni, bekötni és programozni.

DAISY lámpatestünk esetében a mobil eszközre (táblagép, telefon) feltelepítjük a Tridonic ingyenesen letölthető applikációját (iOS, Android), majd ezt Bluetooth-on csatlakoztatjuk az NFC jeladóra. Ezt követően a jeladót a lámpatesten megjelölt hely közelébe helyezzük (a lámpát le kell kapcsolni), és a mobil eszközön a programot szinkronizáljuk a lámpába épített elektronikával. Ekkor leolvashatóvá válnak a beállítások és a korábbi üzemeltetési adatok (áramfogyasztás, üzemi hőmérséklet, üzemeltetési idő, fesztültség tartományok a hálózatra vonatkozóan, stb). Ha szeretnénk a fényáramot állítani, akkor ezt a mobil eszközön el kell végezni, majd újra szinkronizálni a lámpával, melynek eredményeképpen az új beállítások életbe lépnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük